maanantai 31. lokakuuta 2016

Pistaasiblondiet (äidin lohturuokaa)


Olen luvannut perheelleni, etten sotke heitä tähän bloggaamiseen. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen, sillä tämän ohjeen synty on vanhimman tyttäreni ansiota. Tyttäreni on maailman ihanin ja rakastettavin lapsi, mutta välillä hän ärsyttää minut lähes hulluuden partaalle. Huonot hermot omaavana äitinä alennun joskus tappelemaan hänen kanssaa todella typeristä asioista. Onneksi nämä pienten tyttöjen asiat ovat, vielä toistaiseksi suhteellisen helposti sovittavissa. Näiden herkkujen ohje syntyi miettiessäni, mitä haluaisin syödä peiton alle käpertyneenä lasten mentyä nukkumaan. Joskus yksin nautittu lohturuoka on paras tapa kasata hermoja ennen seuraavaa päiä. :)





Blondiet pistaasilla ja kondensoidulla maidolla:

150 g voita
125 g valkosuklaata
1 dl sokeroitua kondensoitua maitoa
2 rkl sitruuna/lime mehua
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Päälle:

0,5 -1 dl suolattuja ja murskattuja pistaasipähkinöitä
3 rkl kondensoitua maitoa
(pakaste kuivattuja mansikoita)

Vuoraa uunin kestävä vuoka (16 cm x 26 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi kattilassa. Rouhi valkosuklaa pieneksi. Ota voi liedeltä ja lisää siihen valkosuklaa. Sekoittele lastalla tasaiseksi. Lisää voi-suklaaseokseen muut aineet, aina välillä sekoittaen. Kaada uunivuokaan. Valuta päälle kondensoitua maitoa. Ripottele pinnalle pistaasirouhe.
Paista 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia niin, että taikina jää keskeltä löysäksi. Ota uunista ja halutessasi ripottele pinnalle pakastekuivattuja mansikkalastuja. Anna jähmettyä kylmässä ainakin neljä tuntia ennen paloiksi leikkausta. Parhaimmillaan leivokset ovat vasta seuraavana päivänä.



Pistaasit voi korvata tavallisilla suolapähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti