torstai 15. syyskuuta 2016

Hasselpähkinäinen kahvi-valkosuklaapannacotta nougatmuruilla


Olen tehnyt pannacotista lukuisia erilaisia versioita. Tämä versio kehittyi, kun hasselpähkinäsiirappipullon viimeinen käyttöpäivämäärä lähestyi ja halusin saada siirapin käytetyksi. Laitan usein tilkan hasselpähkinäsiirappia kahvin sekaan, joten tiesin makuyhdistelmän toimivaksi.
Hasselpähkinäisen kahvin ja valkosuklaan yhdistelmä oli makuhermoja hivelevä, niinpä tämä nousi omaksi suosikkimaukseni. 
Päällä pannacotassa on nougatmuruja , jotka tuovat hieman purutuntumaa tähän herkkuun.



Hasselpähkinäkahvi- ja valkosuklaapannacotta nougatmuruilla:
(neljä annosta)

Hasselpähkinä-kahvikerros:
1 dl vettä
3 rkl pikakahvijauhetta
0,5 dl hasselpähkinäsiirappia
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sekoita siihen kahvi. Lisää joukkoon hasselpähkinäsiirappi, sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Puriste liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan kermaan. Sekoita niin, että liivatteet liukenevat. Kaada tarjoiluastioihin. Laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi.

Valkosuklaakerros:
2 dl kuohukermaa
1 liivatelehti
1/2 vaniljatanko
100 g valkosuklaata

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää liivate joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Ota pois liedeltä ja laita sekaan paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele tasaiseksi. Jäähdytä samalla sekoittaen kädenlämpöiseksi. Kaada varovasti kahvikerroksen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.



Nougatmurut:
175 g erikoishienoa sokeria
10 g vaaleaa siirappia
100 g voita
2 tl soodaa

Laita leivinpaperi 20 cm x 20 cm vuokaan niin, että pohja ja reunat peittyvät. 
Laita kattilaan voi, sokeri ja siirappi. Sulata sokeri miedolla lämmöllä kallistelemalla kattilaa. Kohota lämpöä ja keitä noin viisi minuuttia niin, että väri muuttuu vaalean kullanruskeaksi.
Lisää joukkoon sooda ja sekoita nopeasti tasaiseksi. (Seos kuplii paljon soodaa lisätessä, joten varo ettei tule kattilasta yli).
Kaada  nougat vuokaan ja anna kovettua pari tuntia.
Ota nougatista pieni pala ja murskaa se esimerkiksi pakastepussia ja kaulinta apuna käyttäen muruiksi. Ripottele juuri ennen tarjoilua pannacottien pinnalle.
Loppunougatin pitäisi säilyä tiiviissä rasiassa viileässä paikassa ainakin pari viikkoa. Olen käyttänyt nougatmuruja muidenkin kakkujen koristeluun.



Valmistin aiemmin tätä ihanaa pannacottaa pieniin vuokiin, jotka kumosin lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti