tiistai 3. toukokuuta 2016

Lakritsi Creme Brulee mustikoilla


Paahtovanukas on jälkiruoka, josta löytyy täydellisiä ohjeita lukemattomia määriä. Tämä lukeutuu omiin suosikkijälkiruokiin ja hyvin usein tilaan tätä myös ravintoloissa jälkiruoaksi, jos se vain on listalla. Itse en ainakaan ole törmännyt mustikka- lakritsiversioon tästä, niinpä päätin testata ja yhdistää muuten yhteensopivat maut tähän. Lopputulos oli hyvin herkullinen, vaikkei väritys ehkä olekaan kaunein mahdollinen.

Lakritsi Creme Brulee mustikoilla (6 annosta)

paksua mustikkahilloa
2 rkl lakritsijauhetta
4  dl kuohukermaa
1 dl maitoa
6 keltuaista
3/4 dl siro erikoishienoa sokeria

Päällinen: 
ruokokidesokeria
lakritsijauhetta
mustikoita

Laita uuninkestävien kulhojen pohjalle noin ruokalusikallinen mustikkahilloa. (Hillon täytyy olla tarpeeksi paksua, ettei se lähde kellumaan kerman sekaan). 
Riko kulhossa keltuaisten rakenne rikki. Laita kattilaan sokeri ja lakritsijauhe. Sekoita ne keskenään, ettei lakritsijauheesta jää paakkuja. Lisää kattilaan kerma ja maito. Kuumenna kiehumispisteeseen, älä kuitenkaan keitä. Kaada kermaseos keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen. Älä sekoita kuitenkaan liikaa, etteivät keltuaiset vaahtoonnu.
Jaa seos vuokiin varovasti kaataen niin, että mustikkahillo jää vuokien pohjalle. Nosta kulhot uunipellille. Kaada pellille vettä kulhojen puoliväliin asti. Nosta varovasti uuniin. Hyydytä vanukkaita 150 asteessa noin 40 minuuttia. Vanukkaat saavat olla keskeltä hieman löysiä. 
Jäähdytä. Yhdistä ruokokidesokeria ja lakritsijauhetta keskenään. Ripottele tämä vanukkaiden pinnalle  ja paahda pinta joko uunissa grillivastuksien alla tai kaasupolttimella.
Tarjoile heti.


Koristele halutessasi tuoreilla mustikoilla.
Mustikkahillon voi jättää myös pois tai vaihtaa omaan suosikki makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti