lauantai 16. huhtikuuta 2016

Marinoidut mansikat mascarponevaahdolla


Kesän lähestyessä alkaa kauppoissa näkyä marjamyyjiä. Viimeisellä kauppareissullani törmäsin herkullisen näköisiin mansikoihin, jotka eivät vielä sentään olleet suomalaisia. Maistettuani niitä, ne osoittautuivat kuitenkin makeiksi. Loihdin niistä tämän supernopean ja helpon jälkiruoan. Kyseisestä herkusta on varmasti yhtä monta versiota kuin tekijääkin. Tässä omani:

Marinoituja mansikoita mascarponevaahdolla (noin 6 annosta)
 
Marinoidut mansikat:
1l tuoreita mansikoita
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua tai limoncellolikööriä
tuoretta minttua maun mukaan 

Mascarponevaahto:
2dl kuohukermaa
250g mascarponea
2-3rkl tomusokeria 

Tee ensin mansikat. Pilko mansikat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Silppua joukkoon minttu. Lisää sokeri ja sitruunamehu tai likööri, sekoita. Laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin tekeytymään noin puoleksitunniksi.

Mascarponevaahtoa varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja tomusokeri.

Jaa mansikat jälkiruokakulhoihin. Voit tehdä tämän myös yhteen isoon kulhoon. Pursota tai lusikoi mascarponevaahto päälle. Halutessasi viimeistele annos pistaasipähkinämurskalla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti