keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Sitruuna-valkosuklaaleivoksien ohje


Viime viikonloppuna pääsin katsomaan suloista tyttövauvaa, jonka vanhemmille vein tuliaisiksi näitä sitruuna-valkosuklaaleivoksia. 

Tässä näiden helppojen ja herkullisten leivoksien ohje:

Leivosten pohjat olen tehnyt limetortusta jääneestä lopputaikinasta, jonka ohjeen löydät täältä.

Täyte:
2 dl sokeria
2 kpl sitruunaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
50g voita

Kuorrute:
2dl kuohukermaa
75g valkosuklaata
1 liivatelehti 
tilkka vettä

Painele pohjien taikina silikonisiin minimuffien vuokiin ohuesti pohjille ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 7-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee seuraavaksi täyte: laita kattilaan sokeri, sitruunoiden mehu ja kuori. Vatkaa sekaan kananmunat ja keltuainen. Kuumenna levyllä koko ajan voimakkaasti vatkaten niin kauan, että seos paksuuntuu. Lisää voi. Vatkaa kiisseliä niin, että se alkaa olla "vaahtomaista". Jäähdytä. Kiisselin voi tehdä muutaman päivän etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

Kuorrutus:
Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Liota liivatelehteä hetki kylmässä vedessä ja liuota se kiehuvaan vesi tilkkaan. Kaada muuhun täytteeseen ohuena nauhana. (Onnistuvat hyvin ilman liivatettakin, jos leivosten ei tarvitse matkustaa).


Kokoa leivokset laittamalla pohjien koloon noin lusikallinen vaahdotettua sitruunakiisseliä. Pursota päälle valkosuklaa-kermavaahto. Tämä pursotus on tehty pyöreällä tyllällä. Vauvan jalka -koristeen olen tehnyt värjätystä valkosuklaasta silikonimuottiin.


Kuvassa yllä samoja leivoksia erilaisella koristelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti