tiistai 16. helmikuuta 2016

Suklaa-mansikkakakku

Tässä vielä menneen ystävänpäivän tunnelmia. Meillä herkuteltiin tälläisellä suklaa-mansikkakakulla. Suklaa ja mansikka ovat vastustamaton yhdistä, siihen kun lisää vielä paahdettuja pistaasipähkinöitä ja suolakiteitä, voisiko mikään olla enää parempaa :)


Teen usein kaikki sokerikakkupohjat tällä samalla ohjeella. Tiedän, ettei tämä ole välttämättä paras mahdollinen, eikä leivinjauhettakaan tarvitsisi, jos sokerin ja munat vaahdottaa hyvin, mutta opitusta tavoista on vaikea päästä eroon.

Sokerikakkupohja sydänvuokaan:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1tl leivinjauhetta 

Mittaa kananmunat lasiin ja samanverran sokeria toiseen lasiin. Kolmanteen lasiin mittaa samanverran jauhoja, 2/3 vehnäjauhoja, 1/3 perunajauhoja ja leivinjauhe. Kaada sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan. Sekoita pallovispilällä varovasti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. (Sama ohje toimii hyvin myös gluteenittomilla jauhoilla. Sen voi tehdä myös eri kokoisiin kakkuvuokiin.)

Tämä kakku on täytetty viime kesänä valmiiksi tehdystä mansikkasoseesta, tuoreet siivutetut mansikat sopivat täytteeksi myös hyvin.

Mansikkakerroksen päällä on valkosuklaa-mascarponetäyte:
4dl vispikermaa
250g mascarponea
0,5-1dl sokeria
3 liivatelehteä
200g valkosuklaa rouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja sokeri. Kuumenna tilkka vettä, lisää liotetut liivatteet veteen. Kaada ohuena nauhana muuhun täytteeseen. Sekoita joukkoon rouhittu valkosuklaa.

Kokoa kakku halkaisemalla se kolmeen osaan. Laita alinkerros tarjoilulautaselle. Jos käytit paistamiseen irtopohjavuokaa, voit koota kakun vuoan sisään. Kostuta pohjat esimerkiksi mansikkamehulla. 
Laita pohjalle ensin kerros mansikoita tai mansikkasosetta ja päälle puolet suklaa-mascarponevaahdosta. Laita keskimmäinen kakkupohja päälle ja tee seuraava kerros samoin. Jätä tasaisin kakkupohja päällimmäiseksi. Peitä kakku ja laita tekeytymään pariksi tunniksi kylmään.


Kakun reunat on kermavaahtoa, joka on värjätty pastavärillä.

Tummasuklaakuorrutus:
150g tummaasuklaata
150g vispikermaa

Rouhi suklaa hyvin pieneksi ja kaada kuumuutta kestävään astiaan. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, älä kuitenkaan anna kiehahtaa. Kaada kerma suklaan päälle ja anna sulaa hetki. Sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtynyt suklaasula kakun päälle ja anna valua reunoille. Älä jäähdytä suklaakuorrutetta liian kauan, sillä se jähmettyy. Tasoita tarvittaessa lastalla. Laita kylmään jähmettymään. Koristele kakku tuoreilla halkaistuilla mansikoilla. Paahdetuilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Viimeiste ripottelemalla sormisuolaa kakun päälle sinnetänne. Herkuttele :)

2 kommenttia:

  1. Slurps, älyn herkullisen näköne kakku, tyylikäs, tämä passais hyvin hääkakuksi ku o nii herkän näköne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anne, täytyypä pistäytyä taas hetkeen sinunkin blogissasi - tämä hiihtolomalla oleminen on vaan kovin kiireistä aikaa ;)

      Poista