lauantai 30. tammikuuta 2016

Mustikka-salmiakki kääretortun ohje


Tässä ohje melko nopeaan ja helppoon herkkuun. Pienellä koristelulla tästäkin saa näyttävän kahvipöydän herkun. Tämän voi ja kannattaakin leipoa edellisenä päivänä tekeytymään ja koristella juuri ennen tarjoilua. Olen tehny tämän kyllä myös suoraan tarjolle ja maistui silloinkin oikein hyvin.

Kääretorttu:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Mustikka-salmiakkihillo
5dl mustikoita
3dl hillosokeria
1dl turkinpippurirouhetta

Lakritsikastike
20kpl hopeatoffee karkkeja
1dl kuohukermaa

Kermavaahto
3dl kuohukermaa
2-3rkl tomusokeria

Hillon voi tehdä hyvin jo muutaman päivän etukäteen. Tähän hilloreseptiin olen saanut idean Dansukkerin -sivuilta. 
Keitä mustikoita ja hillosokeria viitisen minuuttia, lisää lopuksi turkinpippurirouhe ja sekoita hyvin. Jäähdytä hillo ennen tortulle levittämistä.

Tee kääretorttulevy vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Levitä pöydälle leivinpaperi, johon on ripoteltu sokeria. Kaada uunista tullut torttulevy sokeroidun leinpaperin päälle. Irrota varovasti toinen leivinpaperi tortusta. Anna jäähtyä hyvin. 

Levitä jäähtynellee torttulevylle ohut kerros mustikka-salmiakkihilloa. Kääri torttu leivinpaperia apuna käyttäen tiukalle rullalla. Laita jääkaappiin leivinpaperiin käärittynä odottamaan koristelua.


Koristele torttu haluamallasi tavalla. Tämä pursotus on tehty Wiltonin tähtityllällä. Macaronien sisällä on mustikka-salmiakkihilloa. Lakritsikastike on valmistettu sulattamalla kattilassa hopeatoffeekarkkeja ja kuohukermaa. Annoin kiehahtaa sekoittelemalla sen aikaa, että karkit sulivat. Kastike jäähdytetään ennen tortulle laittoa.


Koristeena on myös pensasmustikoita. Macaronien ohjeen löydät täältä. Kääretortun voi koristella myös esimerkiksi pelkillä tuoreilla marjoilla.

5 kommenttia:

  1. Onpa uusi milenkiintoinen tuttavuus tuo mustikka-salmiakkihillo! Kiitos vinkistä, pääsee kokeiluun, kun muistan testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka ja salmiakki on taivaallinen yhdistelmä. Kannattaa ehdottomasti testata :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tämä oli niiiiiiin ihanaa herkkua ♥ Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun ohje on päässyt käyttöön :) Mustikka ja salmiakki on loistava yhdistelmä.

      Poista