keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kuppikakut suolaisella kinuskilla

Tammikuun terveysintoilua vastustaen päätin kehitellä yhdestä suosikkimaustani vastustamattoman herkun ja tälläisiä niistä syntyi :)


Ohjeen kehittelyyn innosti myös ihanan makuinen ruokosokerisiirappi ja ohjeen suolainen kinuskikastike onkin Dansukkerin ohjelehtisestä kopioitu.

Tässä ohjeeni näihin: (16 isoa kuppikakkua)

Suolainen kinuskikastike
1,5 dl Dansukkerin ruokosokerisiirappia
2 dl kuohukermaa
1 tl sormisuolaa

Kuppikakut:
3 kananmunaa
2,5 dl fariinisokeria
100g sulatettua voita 
4dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
150g vaniljarahkaa

Kuorrute:
250g mascarponea
130g valkosuklaata

Tee ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja siirappi kattilaan, keitä noin 15 minuuttia. Lisää suola ja sekoita. Jätä jäähtymään kuppikakkujen valmistumisen ajaksi.

Aloita kuppikakkujen valmistus. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho ja sulata voi. Lisää parissa erässä nuolijalla sekoittaen munasokerivaahtoon jauhot ja voi. Lisää taikinaan reilu puolet kinuskikastikkeesta ja säästä loput koristeluun. Lopuksi lisää vaniljarahka ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi. 
Laita muffinipeltien koloihin vuoat ja täytä taikinalla niin, että 1/3 jää tyhjäksi. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Kuorrute: 
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Notkista mascarpone. Yhdistä keskenään. Laita pursotinpussiin ja pursoita haluamasi näköisiksi. (Kuvan pursoitus on tehty wiltonin tähtityllällä, tällä pursoituksella kannatta tehdä kaksikertainen annos kourrutetta). Laita hetkeksi jääkaappin. Koristele lopuksi kinuskikastikkeella. Tarjoile heti.



Nämä ihanuudet ovat supermakeita, joten jos ei ole niin makean ystävä voi kuppkakku taikinaan lisätä esimerkiksi marjoja ja pidentää hieman paistoaikaa. Varmasti myös pähkinät sopivat taikinaan hyvin. Herkullisia hetkiä näiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti