tiistai 12. tammikuuta 2016

Helpot minipavlovat



Tänään, kun ainakin Etälä-Suomessa lunta pyryttää vaakatasossa ja ulos meno on täysin mahdotonta on taas aika haaveilla kesästä. Tässä siis ihanan kesäisen herkun resepti tai miksi ei myös talvenkin :)

Minipavlovat (16-20)
4 valkuaista
2,5dl siro sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl omenaviinietikkaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri samalla pienissä erissä. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja omenaviinietikka ohuena nauhana, sekoita hyvin.
Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia "kuppeja". Katso ettei pohjaan jää aukkoa josta täyte valuisi ulos. 
Paista 125 asteisessa uunissa noin 1h 15minuuttia. 
Jos teit isompia pavlovia, paisto aika on myös hieman pidempi. Varo kuitenkin etteivät ala ruskistumaan. Anna jäähtyä uunissa. Täytä hyvin jäähtyneet pavlovat vasta juuri ennen tarjoilua.



Pavloville on varmasti lukematon määrä eri täyteversioita, mutta itse suosin kuvien tyyliä. Ylimmässä kuvassa on mustikkainen versio ja alemmassa oma suosikkini sitruuna. Tässä siis vielä Sitruunainen täyte ohje.

Sitruunatahna:
2dl sokeria
2 sitruunan mehu
4 keltuaista
2tl perunajauhoja
50g voita

Yhdistä kattilassa sokeri ja perunajauho. Purista sitruunoista mehu ja lisää kattilaan keltuaisten kanssa. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen. Kun seos paksuuntuu ota pois liedeltä ja lisää voi, sekoita voimakkaasti. Anna jäähtyä hyvin. 
Vatkaa 2dl kuohukermaa vaahdoksi, lisää haluamasi määrä sitruunatahnaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit vahvistaa väriä lisäämällä keltaista pastaväriä.
Pursota täyte pavlovien päälle. Täytteen kulutus riippuu pavlovien koosta ja pursotustyylistä. Koristele tuoreilla marjoilla.

Vinkkejä:
Pavlova kuoret kestävät säilytystä ja pakastusta, ne voi siis tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. 
Kuoret ovat gluteenittomia ja laktoosittomia.
Varo laittamasta liian "kosteaa" täytettä ettei imeydy kuoreen ja muutu vetisiksi.
Täytteitä ja koristeluja on helppo muunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti