sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Basilikasokeri kekseistä tehty mustikka-valkosuklaakakku



Viime kesänä löysin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä ihanan basilikasokerista tehdyn mustikkapiirakan ohjeen. Basilikasokeri oli niin herkullista, että siitä oli pakko kehitellä muutakin leivottavaa. Tässä alkajaisiksi basilikasokeri kekseistä tehty valkosuklaa-mustikkamoussekakku. 

Basilikasokeri murokeksit
1,5dl sokeria
Ruukku basilikaa
Tee ensin basilikasokeri sekoittamalla sokeri ja basilikanlehdet tehosekoittimessa.

125g voita/margariinia
1,5dl basilikasokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja basilikasokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina ohueksi leivinpaperin päälle pellille jauhoja apuna käyttäen. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tee levystä heti uunista ottamisen jälkeen pyöreällä muotilla keksejä. Jämä palat voit myös hyvin käyttää kakkupohjaan.

Moussekakku

Pohja
175g basilikasokerikeksejä
50g margariinia

Valkosuklaatäyte
3 liivatelehteä
150g valkosuklaata
250g mascarponea
1rkl vettä

Mustikkatäyte
2,5 dl pakaste mustikoita
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
3/4dl sokeria
200g mustikkajogurttia
1,5rkl mustikkamehua

Kiille
3dl vahvaa mustikkamehua
3 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisia 22-24cm). Peitä reunat halutessasi reunakalvolla. Sulata margariini. Murskaa keksit hienoksi, yhdistä margariinin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi.

Tee seuraavaksi valkosuklaatäyte. Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti. Vatkaa mascarponea hetki, lisää sekaan sulatettu valkosuklaa. Sekoittele tasaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja lisää ne kuumaan veteen. Lisää liivate ohuena nauhana samalla sekoittaen valkosuklaa-mascarponeseokseen. Kaada keksipohjan päälle ja tasoita.
Anna hyytyä ainakin puolituntia jääkaapissa.

Tee mustikkatäyte.
Sulata mustikat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja jogurtti. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita. Kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi, lisää joukkoon liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana muuhun täytteeseen. Kaada varovasti valkosuklaatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.

Tee halutessasi kakulle päällyskiille. Laita liivetehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 0,5dl mustikkamehua, sekoita siihen liivatteet. Sekoita muun mehun kanssa tasaiseksi. Kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele mieleiseksesi.


Käytin kakkuun koristeena basilikasokerikeksien murusia, pieniä basilikan lehtiä, pensasmustikoita ja valkosuklaata. Kakusta voi myös jättää kiilteen pois ja koristella mielensä mukaan.


Yllä kakku leikattuna palasiksi. Valkosuklaa ja mustikka kerrosten paikkaa voi vaihtaa, jos haluaa ettei mustikka sotkeennu leikatessa valkosuklaa kerrokseen.

4 kommenttia:

  1. Tuo basilikasokeri kuulostaa jännältä! Ja nuo kakkupalat - voi miten ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse rakastan tuota basilikasokeria ylikaiken.

      Poista
  2. Oijoijoi miten kauniin ja herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista